Descinderi la biroul avocatei iesene care a formulat plangere penala impotriva lui Raed Arafat, Ludovic Orban, Nelu Tataru

iulia medeleanu

Descinderi in aceasta dimineata la biroul avocatei iesene Iulia Medeleanu, care a formulat o plangere penala impotriva lui Raed Arafat si a deciziilor luate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Conform senatoarei de Iasi, Diana Sosoaca, procurorii au ridicat mai multe acte de la cabinetul avocatei intr-un dosar de evaziune fiscala. Pe 3 decembrie, Diana Sosoaca, Iulia Medeleanu si Gabriel Cacescu au depus la DIICOT Iasi un material de aproximativ 40 de pagini, concretizat într-o plângere penală îndreptată împotriva guvernului Orban si celor care au gestionat pandemia din Romania: Nelu Tătaru, Raed Arafat, Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Marcel Vela. Acestia au fost acuzati in material de abuz în serviciu și comunicarea de informații false.   

„Cu toata atentia pe ancheta si cu toata atentia pe presa vom informa pas cu pas si cand intampinam dificultati si cand suntem obstructionati in a depune, ori in modul in care se ancheteaza, deci cred ca este o actiune de premiera, nu cred ca a mai fost formulata o asemenea plangere. Este foarte importanta, de aceea vom informa pas cu pas demersul. In felul acesta vom stimula oarecum si celeritatea cu care procurorii nu prea o fac. Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, sa speram ca i se va da curs. Sper din toata inima”, spunea Iulia Medeleanu in data de 3 decembrie.