Video | Descinderi DNA la Primaria Iasi

primaria iasi

UPDATE 4: Reprezentanții Primăriei Iași au transmis că primarul Mihai Chirica nu are nicio calitate în acest dosar. Potrivit acestora procurorii DNA au solicitat și au primit documente aferente unui proiect privat a cărui autorizație de construire a fost eliberată în anul 2012.

UPDATE 3: S-au incheiat perchezitiile de la sediul Primariei dupa ce au fost ridicate mai multe documente.

UPDATE 2: „În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului”, a comentat Mihai Chirica.

UPDATE 1:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018. Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași”, a anuntat DNA intr-un comunicat.

STIRE INITIALA:

In aceasta dimineata, procurorii DNA au descins din nou la Primaria Iasi. Sunt ridicate documente care vizeaza proiecte imobiliare din Iasi.

De asemenea, a fost semnalata prezenta procurorilor si la sediul Politiei Locale din Bularga.

Procurorii verifica activitatea Serviciului de Cadastru. Vom reveni cu detalii.