Descinderi ale polițiștilor, în căminele private de bătrâni, din Capitală. Zece vârstnici ar fi fost agresați și șantajați de niște angajați ai căminelor în vederea obținerii unor sume de bani din conturile lor bancare

politia

Noi detalii ies la iveală în cazul bătrânilor care trăiesc în condiții inumane, în căminele private din Capitală. După ce o femeie a murit în chinuri grele, iar fiica acesteia a sesizat întâmplarea, noi fapte ale angajaților au ieșit la iveală. 10 vârstnici ar fi fost salvați de polițiști după ce aceștia au fost supuși unor acte de agresiune și șantaj. Persoanele în cauză se aflau cazate în două cămine de bătrâni, private. Potrivit informațiilor primite, bătrânii au fost relocați în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Conform comunicatului transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în 27 martie, 2022, secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane. Băncii i s-a solicitat să fie retrasă suma de 65.000 de lei, din contul persoanei vârstnice. Comportamentul celor care-l însoțeau pe bătrân i-au creat suspiciuni directorului sucursalei bancare, astfel că acesta a alertat poliția.

În urma anchetei polițiștilor rezultă că în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, în calitate de angajați la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi santajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale.

„(…) Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, șantaj, tentativă la înșelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual și uz de fals. În fapt, la data de 27 martie a.c., Secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei. Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au prins în flagrant două persoane, un bărbat și o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societății la care bănuiții erau angajați. Femeia și bărbatul au fost conduși la sediul subunității de poliție pentru audieri. (…)”, se precizează în comunicat.

În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, au fost reținute. De asemenea, și bărbatul de 40 de ani a fost reținut.

Mai multe detalii despre cazul bătrânei mâncată de vie de viermi, aici.