Deschiderea anului universitar de la UTI, in inima campusului

tu iasi

In inima campusului studentesc, intre caminele T9 si T10 a avut loc astazi ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea Tehnica Gh. Asachi. Este pentru al doilea an consecutiv in care UTI da startul direct dintre studenti. Participarea la eveniment a fost  ingradita de aceleasi restrictii sanitare impuse de pandemie.

In fata scenei au fost amplasate peste 500 de scaune pentru invitati si o parte dintre profesorii si studentii care vor lua parte la eveniment.

Toate cursurile de la cele 11 facultati ale Politehnicii iesene vor fi sustinute in sistem on-line, in timp ce activitatile cu aplicare practica vor fi desfasurate fata in fata, cu prezenta fizica a studentilor si profesorilor.

Dan Cascaval – rector UTI Iasi: „Fata de anul trecut, in acest an nu va exista niciun an si niciun ciclu de studii care sa fie doar on-line. Incepem anul cu toate fortele numai ca ne gandim si la situatia precara pe care o trversam.Nu  putem sa nu recunoatem ca invatamantul Tehnic este un invatamant prin excelenta aplicativ. Contactul trebuie sa fie fata in fata. Acolo und eexista serii mari de predare, la cursuri in special aceste activitati vor fi on-line”.

Astazi au inceput facultatea mii de studenti. Noutatea din acest an este data de numarul de studenti straini care au optat pentru a studia la Universitatea Tehnica din Iasi.