Deschidere oficială a Conferinței Naționale de Patologie Infecțioasă

Conferința Naţională de Patologie Infecţioasă

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Conferinței Naţionale de Patologie Infecțioasă cu tema „Abordarea interdisciplinara a patologiei infecțioase în an pandemic”. Organizatorii evenimentului sunt: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Grigore T. Popa” Iaşi, Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, Asociația Institutul Pan-European de Cercetare “Prof. Dr. Vasile Luca”.

La eveniment au participat, Dr. Nelu Tătaru, Președinte al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Dr. Andrei Baciu, Secretar de stat – Ministerul Sănătății, Costel Alexe, Președinte al Consiliului Județean Iași, Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iaşi, Dr. Vasile Cepoi, Director executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, Conf. Dr. Liviu Oprea, Președinte al Colegiului Medicilor Iași. 

Florin Roșu, manager Spital Boli Infecțioase Iași: „Domnul Ministru, Nelu Tătaru, ministru al sănătății în perioada cea mai dificilă a pandemiei, un profesionist desăvârșit, care a reuși să gestioneze într-un mod ireproșabil Ministerul Sănătății, fiind tot timpul alături de cadrele medicale, o spun fără nici o urmă de îndoială. Am discutat cu domnul ministru inclusiv la ora 4 dimineața în momentele în care apăreau situații care necesitau o colaborare. A fost tot timpul prezent, a fost alături de cadrele medicale”. 

Nelu Tătaru, Președinte al Comisiei de Sănătate și Familie: „Încep cu mulțumiri și în continuare mulțumiri… tratamentul Covid 19. Anul pandemic, anul Covid 19 a fost…..în linia I”. 

Vasile Cepoi, director DSP Iași: „Tema aleasă pentru…asistența medicală de urgență”. 

Discuțiile au continuat cu câteva teme prezentate de oameni din domeniul medical, care au vorbit despre infecția cu SARS-CoV2 la pacienții vaccinați, De la infecția SARS COV-2 la insuficienţa cardiacă, schimbări în sistemul de sănătate generate de debutul pandemiei etc. 

Adrian Streinu Cercel – medic: „Mă voi referi astăzi la modalitatea în care fiind vaccinați, avem riscul să dezvoltăm infecții cu noi variante ale acestui virus, numit, SARS-CoV2 și vedeți aici denumirea dintre VOC și VUI. Și se vede cât se poate de clar că…de temut. Toți avem senzația….cum trebuie să ne protejăm”.

Programul științific al evenimentului va continua timp de 2 zile, cu sesiuni de prezentări orale și de e-postere, prezentate de nume importante din domeniul bolilor infecțioase. La finalul conferinței, cele mai bune două e-postere vor fi premiate (carte medicală).