Deschidere an universitar la Politehnica ieseana

Sharing is caring!

Astazi a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 la Universitatea Tehnica, “Gheorghe Asachi”. In acest an, institutia a avut o admitere de succes, programele Politehnicii iesene fiind din ce in ce mai cautate de viitorii studenti.

“Ma refer la faptul ca am avut cel mai mare numar de candidati la admitere din ultimii 10 ani si avem cel mai mare numar de candidate care au optat sa ramana studenti in universitatea noastra din utimii ani, respectiv 3300 de studenti la ciclurile de licenta, 2000 la ciclul de master si 160 de studenti la ciclul de doctorat. In afara de acesti studenti care sunt studenti din Romania sau din tarile Uniunii Europene, anul acesta avem 300 de studenti din Republica Moldova la studiile de licenta si 80 de studenti la cele de master, iar pentru tarile din afara UE avem pana in momentul de fata, aproape 100 de studenti la studiile de licenta si masterat. Continuam cu reabilitarea caminelor, ceea ce depinde de noi si aici ma refer la caminul T6, care este in reabilitare de cativa ani, va fi terminat in acest an, ceea ce nu depinde de noi, cum ar fi, unul din cele 4 camine care au fost preluate de compania nationala de investitii se afla inca la stadiul de proiect, de fapt pentru toate universitatile din Iasi, dar aici nu mai depinde de noi.”, a declarat Prof.univ dr. ing Dan Cascaval, rector TUIASI.

In acest an, Universitatea Tehnica Gh Asachi va avea mai multi studenti si din tari non UE, o surpriza pentru Politehnica ieseana fiind 2 studenti din Mexic.

shares