Dermatologia ieşeană pe scena medicală românească

WhatsApp Image 2022-05-24 at 21.33.50

Peste 600 de specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi sunt asteptati la Iasi, in perioada 31 mai-04 iunie pentru a participa la Conferința Națională de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase”, aflată la cea de-a XXVIII-a ediție. Printre noutățile abordate în aceasta ediție vor fi subiecte legate despre dermatologia pediatrică, oncologică, reumatologică, psoriazis –efectele lui dincolo de piele, urgenţe dermatologice si tratamente noi.

Cu o înaltă ținută științifică, una dintre manifestarile de referinţă ale dermatologiei românești va reuni în cele cinci zile de lucrări ştiinţifice peste 100 speakeri internaţionali.

 „Suntem bucuroși și emoționați pentru că în curând Conferința de Dermatologie Zilele Gh. Năstase își deschide porțile, în perioada 31 mai – 4 iunie. Vor fi prezenți din lumea medicala internațională și națională nume de prestigiu ale dermatologiei românești. Deși a început timid, ea a continuat să crească ajungând anul acesta la cea de-a 28-a ediție. Vor fi abordate teme importante pentru dermatologia româneasca și anume teme de dermato-oncologie, dermato-pediatrie, despre psoriazis, un subiect extrem de discutat și disputat, teme legate de alopeciile care dau atâta bătaie de cap pacienților noștri și multe alte subiecte de interes, a declarat prof. univ. dr. Laura Gheucă Solovăstru, Președintele Conferinței Naționale de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase”.

În cadrul conferinței naționale va fi lansată și o carte care analizează diverse patologii.

„Momentul cheie al conferinței va fi în ziua de Joi, 2 Iunie seara la ora 18, când vom avea un moment special dedicat lansării de carte Dermatologia-Pas cu Pas. Este o colecție impresionantă de opt volume care abordează diferite patologii științifice, colecția fiind dedicată medicilor specialiști dermatologici, medicilor rezidenți, studenților și tuturor celor interesați de aceste subiecte de dermatologie”, a explicat prof. univ. dr. Laura Gheucă Solovăstru, Președintele Conferinței Naționale de Dermatologie “Zilele Gh. Năstase”.

Colectivul clinicii dermatologice al Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași aduce un omagiu personalităților  științifice dermatologice, care și-au dedicat viața dezvoltării specialității de dermatologie. Clinica de Dermatovenerologie a Spitalului Sfântul Spiridon Iași este în prezent cea mai mare din ţară cu 40 de paturi.