Derby cu miza in Moldova

poli iasi

Maine dupa amiaza se joaca un nou episod dintr-o disputa devenica clasica in Liga 1, intre FC Botosani si FC Poli Iasi. Singurele echipe din Moldova se vor intalni in etapa a 18-a de campionat iar miza partidei este importanta pentru ambele formatii. Botosanenii isi doresc sa continue drumul bun odata cu venirea lui Liviu Ciobotariu, in timp ce Iasul cauta puncte pentru a-si asigura linistea, dupa o perioada zbuciumata.

Flavius Stoican – antrenor FC Poli Iasi: „Ne asteapta o partida foarte importanta, una dintre finalele acestui an. Consideram ca fiecare parte de acum incolo este o finala pentru noi. Vreau de la acest joc dezinvoltura, sa jucam fotbal, sa punem presiune, sa ne cream ocazii chiar daca intalni o echipa care in ultimele doua etape de cand a venit Liviu Ciobotariu a reusit 4 puncte din 6, a reusit sa bat ape cei de la CSU Craiova, o echipa foarte buna stim cu totii, au reusit un rezultat de egalitate la Astra, au jucat fotbal”. 

Desi echipa ieseana incearca sa ramana indiferenta fata de conflictul iscat in fruntea clubului, jucatorii recunosc ca sunt afectati de toate atacurile celor doua tabere de conducere.

Cosmin Frasinescu – jucator FC Poli Iasi: „Incercam sa obtinem rezultate dar de multe ori ne facem procese de constiita pentru ca u avem rezultate dar probabil, in subconstientul nostrum ne afecteaza intr-o oarecare masura pe fiecare si lucrul asta se vede in rezultate pentru ca incercam sa stam cat mai departe dar cand tragem la caruta trebuie sa fim cu totii angrenati in aceasta lupta pentru ca nu e nimic intamplator in viata”.

Flavius Stoican are destule probleme de lot. Rus este suspedat, Badic va fi operat din cauza problemelor cu meniscul iar Andrei Cristea, Qaka si Cioinac sunt incerti dupa ce s-au antrenat pe suprafeta sintetice pe care s-a antrenat echipa.
Meciul dintre FC Botosani si FC Poli Iasi este programat maine, de la ora 17. In clasament, Botosaniul ocupa locul 9 cu 20 puncte in timp ce Iasul se afla pe locul 10 cu 18 puncte.