Deputatul USR, Filip Havârneanu: „Rotația premierilor din coaliție nu are legătură cu vreun bine pentru România, ci cu datoriile de partid”

WhatsApp Image 2023-01-25 at 12.59.21

Parlamentarul ieșean afirmă că la sfârșitul lunii mai ar urma să aibă loc rotativa la guvernare, așa cum au convenit PNL și PSD la crearea actualei coaliții. Nicolae Ciucă ar urma să fie înlocuit de Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului. La fel, ar fi înlocuiți și mai mulți miniștri. Acest lucru, spune Filip Havârneanu, nu va aduce nicio schimbare în bine României, ambii protagoniști dovedind deja că sunt slabi politic și că au împovărat românii câtă vreme au avut „puterea” pe mână.

Nicolae Ciucă a declarat că rotativa va avea loc conform înțelegerii, la finele lunii mai. Pe scurt, premierul demisionează, cade tot cabinetul, apoi se vine iar în Parlament cu noul premier și un nou program de guvernare. „Acești doi domni au parafat o înțelegere de partid, ca să apuce fiecare să urce sus, pe podium. Asta era de fapt miza. Rotația nu a fost gândită în beneficiul poporului și nici nu putem avea așteptări. Va fi un nou moment de frământări, de vânat funcții, de instabilitate, care va accentua și mai mult criza în care se adâncește România sub conducerea PSD-PNL. În ceea ce privește încrederea oamenilor, ambele partide sunt în scădere, PNL mai accentuat, și e normal, pentru că guvernează prost. Inflația este scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează și România este în risc de sărăcie. De cealaltă parte, avem specialii, care vor să fie deasupra regulilor, ei sunt cei care-și dau pensii speciale, salarii colosale din bani publici, cei care-și angajează rudele și pilele de partid la stat. Aceste două partide – PNL și PSD – duc astăzi România către faliment”, a declarat deputatul Filip Havârneanu.

Carburanții se scumpesc pe zi ce trece

În timp ce PSD și PNL se ceartă pe rotativă, prețurile la benzină și motorină au început din nou să crească. „Pare că domnii care se gândesc cum să facă rocada, ca să iasă bine pentru ei, se află într-o lume paralelă de cea a României, unde consecințele iresponsabilității lor se resimt în fiecare familie. La cum a gestionat actualul guvern aceste crize și situații dificile, românii par abandonați de un stat incapabil să ia măsuri coerente și necesare. Din păcate, nu au vrut să adopte măsura propusă de USR de scădere a TVA la 5% pentru carburanți, măsură care ar fi garantat o scădere substanțială pe o perioadă mai lungă. Sunt lucruri asupra cărora insistăm în dialog pentru că ele interesează și contează cu adevărat, însă, de cele mai multe ori, acest Executiv are propriul scop, revoltător”, a mai adăugat Filip Havârneanu.

USR cere Coaliției sărăciei să adopte măsuri pentru sprijinirea antreprenorilor, alături de reducerea taxelor asupra muncii și scăderea cheltuielilor publice.