Deputatul USR, Filip Havârneanu: „Peste 100.000 de români au semnat pentru eliminarea pensiilor speciale”

Faptul că românii nu mai suportă nedreptatea și premierea celor care au dus țara în faliment este un lucru evident. Peste 100.000 de români s-au exprimat clar împotriva pensiilor speciale care sunt niște privilegii necuvenite și susțin USR și reforma sistemului de pensii astfel încât toate pensiile să fie bazate pe contributivitate.

Peste 100.000 de români au semnat pentru ca nedreptatea să fie eliminată și echitatea să fie introdusă în sistemul de pensii. Campania USR prin care românii sunt invitați să semneze pentru eliminarea pensiilor speciale, are în centru site-ul www.stoppensiispeciale.ro și va continua până ce Coaliția PSD-PNL-UDMR va respecta angajamentele luate de România prin PNRR, cel mai ambițios proiect de țară și de reformă, în care implicarea USR a fost decisivă. „Din cauza guvernării PSD-PNL, care refuză să desființeze pensiile speciale, riscăm să pierdem 7 miliarde de lei. Sunt banii pentru modernizarea școlilor, construirea de spitale noi și

finalizarea autostrăzilor. USR a depus mai multe proiecte de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, două dintre acestea sunt acum blocate în Parlament: cel privind pensiile parlamentarilor și cel privind pensiile primarilor și șefilor de CJ-uri. Tot în proces parlamentar se află un alt proiect USR, prin care foștii securiști dovediți a fi făcut poliție politică nu mai pot beneficia de pensie specială. Cerem PSD, PNL și UDMR să asculte de vocea românilor și să deblocheze aceste proiecte pentru ca ele să fie adoptate cât mai curând”, a declarat deputatul Filip Havârneanu.

Ciucă și Ciolacu au lăsat profesorii baltă până în ultimul moment

Pentru a avea banii necesari, PSD-PNL ar fi trebuit să accepte proiectele USR de desființare a pensiilor speciale pentru parlamentari și primari și să voteze amendamentele USR care elimină restul pensiilor speciale prin trecere la contributivitate. În plus, să taie sinecurile și oprească jaful. „Din cauza ignoranței lor suferă elevii, părinții și profesorii. Dacă susțin profesorii, așa cum pretind, PSD și PNL trebuie să facă un singur gest: să adopte în

Senat amendamentele USR la legile Educației privind creșterea salariilor. Prim ministrul Ciucă a afirmat că a avut o discuție bună cu sindicatele din învățământ, doar că nu s-a putut mai mult. E greu să ți se pară normal ca un profesor să ceară un salariu din care să reziste o lună, în timp ce tu ai cumul de pensii și privilegii, până acolo unde te și plictisești să numeri zerourile. E chiar dincolo de viziunea ta ca un dascăl care formează generații de copii să fie remunerat corect, când tu ești liderul școlii de făcut victime și partidul te susține. E greu să înțelegi ce eforturi se fac până obții o diplomă adevărată, când tu ai plagiat și ai comandat-o pe a ta ca pe o shaorma cu de toate. Nicolae Ciucă folosește copiii drept scut când cere profesorilor să renunțe la grevă. Ca și când faptul că elevii sunt prinși la mijloc l-a emoționat vreodată și a îngrijorat vreun guvern.

La masa negocierilor domnul premier a venit cu un lung șir de „o să”, echivalentul lui ” Ăăăă..” și a decis că nu poate lua de la „speciali”, pentru că ei chiar au riscat foarte mult furând de prin țară”, a mai adăugat Filip Havârneanu, secretar al Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!