Deputatul Silviu Macovei așteaptă cu nerăbdare la vot proiectul de buget al Guvernului pentru anul 2019

macovei silviu

Deputatul ieșean Silviu Macovei, referindu-se la proiectul de buget pentru 2019, a afirmat că „am speranța că toate demersurile pe care le-am făcut alături de dl. Maricel Popa, președintele PSD Iași, de colegii mei parlamentari, de autoritățile locale și de ong-uri, au fost luate în considerare de către Guvernul României. Promisiunile au fost ferme atât din partea conducerii PSD, cât și din partea reprezentanților Guvernului că pentru Iași vor fi incluse sumele necesare pentru a demara investițiile necesare ieșenilor: autostrada A8 (studiul de fezabilitate), șoseaua de centură și o sală polivalentă modernă. Aștept cu nerăbdare să vină la vot în Parlament proiectul de buget; atunci vom avea certitudini”.

Deputatul ieșean este cunoscut ca fiind un susținător pe față a proiectului A8, atât prin ieșirea în stradă alături de ieșenii care cer autostradă, cât mai ales prin interpelările și declarațiile politice din plenul Parlamentului României.

Mai mult, Silviu Macovei a reamintit faptul că, deși aceste proiecte sunt în centrul atenției publice și suscită multă emoție, județul Iași a beneficiat până acum de sume considerabile pentru investiții. „E adevărat că lupta pentru autostradă este dură. Este un proiect investițional major, foarte complex și care necesită multe resurse. De aceea este și atâta emoție în jurul lui. Însă, dacă privim un pic din spate, în Iași au venit de la guvern peste 800 milioane de euro. Este o sumă fără precedent în istoria recentă a noastră, iar banii au mers în covârșitoarea majoritate pentru infrastructura necesară, mai ales în mediul rural. Știm cu toții că satul tradițional, oricât de pitoresc ar fi, încă are mult de recuperat. Fără modernizarea infrastructurii (însemnând nu doar autostradă!), românii din afară nu se vor întoarce în țară!”.

Deputatul PSD Iași, Silviu Macovei, a fost de multe ori în atenția publică cu probleme importante în care a avut o poziție deschisă. Reamintim că este inițiatorul unui proiect prin care alocațiile de stat să nu mai poată fi folosite pentru achiziția de alcool, tutun sau cafea. De asemenea, parlamentarul ieșean s-a adresat ministerului transporturilor și a reușit readucerea Regionalei de marfă de la Galați înapoi la Iași, iar în momentul suspendării curselor aeriene între Iași și Timișoara/Cluj Napoca a mobilizat autoritățile pentru redeschiderea acestei căi importante de transport (acoperite acum de compania de Stat, Tarom).