Deputatul Radu Cristescu sustine ca OMV a vrut sa-l impuna premier pe ieseanul Mihai Razvan Ungureanu

mihai razvan ungureanu

Deputatul PSD, Radu Cristescu declanseaza „bomba” inceputului de an. Potrivit acestuia, la intalnirea dintre Klaus Iohannis cu o delegatie a OMV, ce a avut loc la 21 noiembrie, s-a incercat instalarea ca premier a ieseanului Mihai Razvan Ungureanu.

„Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România ni s-a spus oficial după întrevedere. Nu știu ce planuri de investiții a pus pe tapet Stern. Dar există informații de la nivel înalt că ”investiția” OMV în România s-a vrut a fi MRU premier. Nu neapărat în legătură cu admiterea în Schengen, cum s-a speculat. Iar dacă e adevărat că Iohannis a refuzat oferta austriecilor, cred că e la prima bilă albă pe care i-o dau de cînd e președinte”, a scris Radu Cristescu.

Acesta a amintit si o declaratie a fostului deputat Ion Stan, care a ocupat diferite poziții, începînd cu cea de președinte a Comisiei SRI.

„Desemnarea sa ca prim-ministru a fost o „mutare în plic” primită de Traian Băsescu de la lobbystul Lockheed Martin, Chevron, Gold Corporation, Roman Cooper etc., acreditat pe lângă chiriaşul Palatului Cotroceni. Acesta, la rândul său, înglodat în angajamente de trădare în favoarea protectorilor externi. Deşi departe de mine gândul de a fi vreun fan de al lui Emil Boc, acesta a avut, în cele din urmă, şi o zvâcnire de conştiinţă, refuzând să se conformeze lobbystului, iar acesta i-a ordonat debarcarea. În acest sens, Gabriel Oprea şi structurile speciale de informaţii şi diversiune avute în subordine, cu asistenţa agenţilor de operaţiuni psihologice speciale, acoperiţi la o adresă din strada Povernei, au pus în operă a doua „Revoluţie de iarnă” din Piaţa Universităţii. Cum de au scăpat scenariştii şi regizorii controlul evenimentelor? Au ales un prim-ministru de mucava. Un Pinocchio cu apucături de domnişoară sadomasochistă, deprins la SIE cu tertipurile ieftine ale celor rataţi în ale spionajului, care l-au umflat cu alune şi îmbălsămat în whisky” declara Stan în plenul parlamentului, in 2012.