Deputatul Petru Movilă, bilanț la final de mandat

petrumovila1

Deputatul Petru Movila a prezentat bilantul mandatului de parlamentar. Acesta spune ca a fost un mandat greu, dar a lasat in urma cateva proiecte, precum TVA-ul de 5 % si Institutul de Boli Cardiovasculare.

Intr-o conferinta de presa sutinuta in acest weekend, Petru Movila si-a prezentat bilantul mandatului de parlamentar. Acesta a precizat ca in ultimii 4 ani s-a muncit si s-a intrat permanent in contact cu iesenii.

Petru Movila, presedinte PMP Iasi

A fost un mandat greu, un mandat dificil, dar pot sa va spun 2 proiecte importante, as vrea sa le mentionez, care poarta marca Petru Movila 100%. Legea prin care Guvernul Romaniei a fost obligat sa realizeze autostrada Ugheni Iasi Tg. Mures, o lege care nu a fost pusa in aplicare din pacate si de asta arata foarte clar ca inca sunt politicieni care nu tin cont e lege.

Printre ultimele proiecte marca Petru Movila, marca Miscarea populara care au devenit legi este proiectul de lege prin care TVA-ul la locuinte este 5%. Una peste alta e un mandat de parlamentar care arata foarte clar ca s-a muncit, care arata foarte clar ca am fost in permanenta in contact cu iesenii, cu sindicatele, cu ONG-urile, cu institutiile din Iasi.

Movila a mai precizat ca este bucuros, ca sub inititativa lui, Iasul va avea  un proiect nou, Institut de Boli Cardiovasculare.

Petru Movila, presedinte PMP Iasi

Dacă vorbim despre Petru Movilă vorbim si despre SMURD, IRO, Antibiotice Iaşi, despre primul parlamentar roman care si-a deschis cabinet parlamentar in Republica Moldova, despre prima inititativa legislativa prin care in Romania au fost instituite ordine de restrictie si protectie privind violenţa domestică. Ma bucur ca, datorita mie, prin demersurile facute impreuna cu reprezentanti din corpul medical si colegii de la Miscare Populara, Iasul are un proiect nou pe tapet care se va realiza. Se numeste Institut de Boli Cardiovasculare, o institutie noua in ceea ce priveste cladirea in care va functiona dotarea si sigur personalul medical.

Petru Movila a mai precizat ca la inceputul lunii martie va avea loc Congresul National al PMP unde se va alege noua conducere si se va stabili strategia de functionare a partidulul. Acesta a amintit ca PMP-ul are 100 de alesi locali, 3 consilieri judeteni, 2 consilieri municipali, 4 consilieri locali, 5 viceprimari si peste 96 alesi locali. Astfel vor fi reprezentati in CL in peste 75% din localitatile judetelui.