Deputatul ieșean Silviu Macovei s-a arătat „rușinat și revoltat” la comemorarea a 3 ani de la accidentul din clubul Colectiv

macovei silviu

Într-o declarație politică susținută în fața tuturor parlamentarilor români, Silviu Macovei a apreciat ca fiind inacceptabilă închiderea singurei bănci de piele din România. Vin din nou în fața dumneavoastră cu durere, frustrare și tristețe fiindcă principala știre a zilei, la trei ani de la tragedia din clubul Colectiv, este că singura bancă de piele pentru arși din România s-a închis! Această știre cade pe umerii noștri ca o povară a rușinii fiindcă chiar acum, când ar trebui să ieșim public cu o listă de măsuri care au fost deja luate pentru ca alți copii să nu mai moară arși de vii, constatăm că suntem chiar mai rău decât acum câțiva ani!” a suținut Silviu Macovei în discursul din Parlament. Deputatul ieșean s-a arătat complet nemulțumit de schimbările care au avut loc în societatea românească după incendiul de la Colectiv: În 2018 avem în continuare cluburi care funcționează pe bază de declarație pe propria răspundere, deși nu sunt în conformitate cu normele de protecție contra incendiilor. Nu avem practic un spital de arși funcțional! La ora actuală avem doar 11 paturi pentru marii arși într-o țară de 20 de milioane de locuitori! Mai mult, în aceste zile singura bancă de piele din România care trebuia să asigure grefe și materiale pentru supravețuitorii unor incendii s-a închis! Motivul? „Nu avem personal și nici fonduri”. Din această cauză România europeană a anului 2018 nu poate trata nici un pacient care are arsuri pe mai mult de 50% din corp. Este absolut inacceptabil!”

La finalul discursului din Parlamentul României, deputatul Silviu Macovei și-a cerut scuze pentru eșecul autorităților și a cerut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv. „Îmi este rușine în aceste momente fiindcă sunt nevoit să vă vorbesc despre acest eșec al nostru ca țară. Ar fi trebuit să ne cutremurăm de durere după incendiu și să nu avem liniște până când siguranța copiilor și tinerilor din această țară nu ar fi fost asigurată. În schimb, fără spitale, fără echipamente, fără respectarea legii nu putem decât să găsim justificări și promisiuni. Cred că memoria acelor copii arși de vii merită mai mult.”