Deputatul iesean Silviu Macovei (PSD) cere revoluție în partid după votul de duminică!

macovei silviu
Deputatul ieșean Silviu Macovei s-a arătat dezamăgit de procentul pe care PSD l-a obținut atât la nivel național, cât și la Iași. Într-o postare pe contul personal de facebook, deputatul ieșean s-a arătat extrem de nemulțumit față de strategia conducerii PSD. „Orice am spune, rezultatul PSD la aceste alegeri este unul dezastruos și trebuie să ne asumăm acest lucru. Cred că strategia pe care partidul, de la centru, a îmbrățișat-o s-a dovedit falimentară. Depărtarea de electoratul nostru, radicalizarea discursului contra Uniunii Europene și strategia de comunicare agresivă sunt cauzele clare pentru acest eșec. Sunt alte generații de români acum, iar succesul economic și salariile crescute nu mai sunt suficiente. Oamenii ne-au arătat că vor decență în discurs, apartenență la Uniunea Europeană, calm și echilibru pe scena politică. De asta ne-au votat în 2016, iar conducerea actuală s-a depărtat de acest deziderat al românilor.”
Deputatul PSD crede că este nevoie de o reinventare a partidului pentru a opri dezastrul electoral în care se află.  „Pentru a supravețui pe scena politică, PSD are nevoie să se întoarcă la social democrația adevărată, moderată și puternic argumentată ideologic. În caz contrar, PSD va pierde toate alegerile următoare. Vom pierde pe mâna noastră, cu toate atuurile guvernării, ale președinției Consiliului European, ale creșterii economice. Este nevoie de un suflu complet nou, să nu ne îmbătăm cu apă rece!” a spus deputatul ieșean. 
Silviu Macovei a găsit, însă și o veste bună pentru Iași: „medicul Tudor Ciuhodaru ne va reprezenta în Parlamentul European. Vom avea un europarlamentar ieșean, cu siguranță! Am încredere că se va bate acolo pentru ca regiunea Nord Est și județul nostru, în special, să capete vizibilitatea și importanța pe care o merită.Dar el nu poate fi singur acolo, are nevoie și de un partid puternic, reîmprospătat.