Deputatul ieșean Bogdan Cojocaru: Ne-am săturat de mincinoși, oportuniști și farisei ca Mihai Chirica!

Sharing is caring!

Am rămas stupefiat de recentele declarații ale primarului Mihai Chirica susținute la ministerul Transportului despre obiectivele de investiții din zona Moldovei.

De-a lungul timpului au fost foarte multe discuții despre oportunitatea autostrăzilor A8 (Iași – Tg.Mureș) și A13 (Bacău – Brașov). Cu siguranță, că regiunea noastră are nevoie de ambele proiecte și, în plus, de o conexiune rapidă între București și Suceava. Cu toate acestea, nu pot să înțeleg fariseismul și minciunile primarului Iașului.

Parlamentul, la inițiativa deputaților și senatorilor PSD a adoptat deja Legea nr. 291/2018 privind aprobarea și executarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii.

După ce a trădat PSD, acum, proaspătul primar PNL îi trădează și pe ieșeni. În perioada guvernării social-democrate, în iulie anul trecut, Mihai Chirica făcea valuri în presa locală și cea națională, trimițând scrisori lacrimogene președintelui Iohannis prin care îl ruga și citez: „să vă folosiți autoritatea cu care ați fost investit pentru ca, măcar în al doisprezecelea ceas, Guvernul României să înțeleagă faptul că Autostrada „Unirii” este esențială pentru dezvoltarea Moldovei, pentru crearea unei legături între Estul și Vestul țării și între Occidentul Europei și românii de pe cele două maluri ale Prutului.

După cum și Excelența Voastră a afirmat, Autostrada Unirii este „o nevoie absolut legitimă care s-a transformat într-o chestiune de securitate sau de siguranță națională”. Autostrada „Unirii” este vitală pentru destinul milioanelor de români din Regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova!”

Acum, când face parte din echipa de guvernare, alături de deputatul fără nicio realizare Costel Alexe, primarul Chirica susține că obiectivele de investiții care vizează autostrada Bacău – Brașov și conexiunea Siret – Pașcani – Bacău ar trebui să fie realizate mai repede decât autostrada Unirii, care face practic legătura rutieră între Moldova și Ardeal.

Pentru mine este foarte clar că Mihai Chirica a intrat în logica gafelor și minciunilor liberale. De altfel, primarul avut permanent o atitudine ipocrită față de ieșeni și doar interesele sale personale au coincis, uneori, în timpul mandatului său și cu cele ale comunității pe care ar trebui să o reprezinte.

Stau și mă întreb, când a fost corect Mihai Chirica față de ieșeni? Când certa guvernarea PSD că a legiferat realizarea autostrăzii A8 într-un gudur profund pe lângă șeful Iohannis sau acum când respectă un ordin de partid și acceptă umilința Iașului în fața Bacăului prin susținerea A13?

Nu de astfel de lideri are nevoie comunitatea noastră. Ne-am săturat de mincinoși, oportuniști și farisei ca Mihai Chirica!

shares