Deputatul Filip Havârneanu a fost ajutorul lui Moș Crăciun pentru copiii din două comune ieșene

WhatsApp Image 2023-01-03 at 11.01.21

Parlamentarul USR, Filip Havârneanu, a continuat seria faptelor bune din acest an, împărțind cu Moș Crăciun cadouri pentru copiii din Miroslava și Schitu Duca. Deputatul de Iași spune că a fost copleșit de talentele micuților, precum și de afecțiunea lor și a declarat că transportarea lui Moș Crăciun în această perioadă, când este foarte aglomerat, poate fi „o problemă de siguranță națională”.

Filip Havârneanu și-a dedicat zilele dinaintea Crăciunului unor acțiuni caritabile cu care i-a obișnuit deja pe cei din jur. Împreună cu echipa USR Tineret Iași și colegii consilieri locali din cele două localități sus menționate, ajutoarele lui Moș Crăciun au fost suficiente pentru a duce „misiunea” la bun sfârșit. „Să fii ajutorul lui Moș Crăciun este o activitate cât se poate de plăcută, pentru că răsplata vine în zâmbete și îmbrățișări! Pe la Parlament nu e chiar așa! L-am condus pe Moșul cel bun la Școala Gimnazială ,,Dimitrie Anghel” din satul Cornești-Miroslava, unde învață copiii de la grupa mixtă de

gradiniță. Copiii ne-au primit cu multe colinde, cu poezii și cu nerăbdare, desigur, pentru că sacul mare cu daruri nu putea trece neobservat. Silviu Ghenghea, colegul nostru consilier la Miroslava a fost ocupat cu pregătirile pentru sosirea lui Moș Crăciun și a făcut, ca de obicei, o treabă grozavă pentru comunitatea pe care o servește din Consiliul Local.  „Spiridușii” de la USR Tineret Iași par neobosiți, fără hărnicia lor, sortarea, împachetarea și transportarea cadourilor ar fi fost imposibilă, întrucât sania Moșului are un fel de gabarit depășit” a declarat deputatul Filip Havârneanu.

Membrii USR au donat pentru pachetele copiilor

Cea de-a doua deplasare în județ pentru a-l conduce pe Moș Crăciun a fost în comuna Schitu Duca, unde Filip Havârneanu și colegii săi de la Organizația de Tineret sunt apreciați pentru acțiunile de ecologizare făcute în zonă, pentru o comună mai curată și un mediu mai puțin poluat.

„Cu ajutorul colegei noastre de nădejde, Vasilica Carlescu , consilier local USR în localitate, am desenat multe zâmbete pe fețele copiilor de la

grădinița din Poieni și îi mulțumim că este mereu un om pe care ne putem baza pentru multe fapte bune, un ales dedicat comunității din care face parte.

Moșul a adus în sac hăinuțe, fructe, jucării și dulciurele, recunoaștem, în pachete individuale și egale, iar noi am primit cele mai dulci îmbrățișări de la copilașii care s-au pregătit cum pot ei mai bine pentru vizită. Sunt de o inteligență sclipitoare și o veselie molipsitoare!”,  a precizat Parlamentarul de Iași, care a încheiat al doilea an de mandat cu adoptarea unei legi importante pentru mame, care merge spre promulgare.

Parlamentarul USR a menționat că pe lângă contribuția sa, colegii din filială au susținut acest demers, donând fiecare, astfel încât banii strânși să se concretizeze în cadouri pentru prichindei. „Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au contribuit, după propriile puteri, pentru bucuria copiilor și celor care continuă să facă fapte bune, fiind exemple de urmat. Unul dintre motivele pentru care Binele nu se face în liniște este acela ca Binele are nevoie de cât mai mulți oameni care să îl multiplice și să-l preia unii de la alții”, a adăugat Filip Havârneanu.

Deputatul ieșean consideră că astfel de gesturi sunt o normalitate și salută toți voluntarii ieșeni care în acest an și-au dovedit cele mai frumoase calități umane. „Faptele bune și generozitatea trebuie să ne definească, la fel și empatia față de semeni. În orice zi, nu doar acum”, a mai spus el.