Deputatul Alexandru Muraru, desemnat de conducerea PNL să facă parte din Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI

Cu cine face PNL aliante la Iasi?

Deputatul Alexandru Muraru, desemnat astăzi de conducerea PNL să
facă parte din Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra
activităţii SRI.


Deputatul Alexandru Muraru a fost desemnat de către conducerea PNL să facă parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.
Alexandru Muraru este singurul deputat din Iași din ultimii 30 de ani, care
face parte din această comisie a cărei rol este controlul civil al activităţii Serviciului Român de Informaţii.

”Pentru mine, esențial este ca prin acest control civil exercitat asupra SRI
de către Parlament să crească gradul de încredere al românilor în această
instituție fundamentală pentru orice democrație. SRI trebuie să fie ferit de orice fel imixtiune politică și mă bucur că în ultimii ani putem spune că acest serviciu de intelligence este deconectat de la influențele politicului. Reformele din ultimii ani au atras încrederea sporită a partenerilor euro-atlantici. Este esențial ca aceste reforme să continue! SRI este fundamental pentru siguranța cetățeanului român. Voi lucra îndeaproape cu ceilalți colegi din comisie și cu specialiștii pentru că România este una dintre puținele țări care încă nu are o lege a securităţii cibernetice. Mai mult, este nevoie de noi instrumente legale ce ar permite adaptarea capabilităţii serviciului la evoluţiile tehnologice.


Totodată, voi sprijini îndeaproape, prin expertiza mea, prioritatea PNL pentru un nou pachet de legi ale securității naționale”, a spus Alexandru Muraru, deputat PNL.