Deputat PSD: „Trebuie sa vedem daca putem sa blocam tranzactia vanzarii Termocentralei Mintia!”

simonis

Desi se afla in coalitia de guvernare deputatul PSD, Alfred Simonis sustine ca trebuie blocata tranzactia vanzarii Termocentralei Mintia. Social democratii nu vor vota motiunea simpla depusa de USR impotriva ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Un an din cei trei ani în care s-a distrus energia din România, domnul Barna era vicepremier, deci a avizat fiecare distrugere a fiecărui obiectiv energetic important din România şi mai aveaţi cinci-şase miniştri care au fost de acord, înţeleg, cu aceste chestiuni. De asemenea, am auzit vorbind despre foarte mult de Mintia şi da, sunt de acord cu dumneavoastră că Guvernul trebuie să facă mai mult, sunt de acord cu dumneavoastră că Virgil Popescu trebuie să facă mai mult. Sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie să vedem condiţiile în care s-a vândut Mintia şi trebuie să facem din nou împreună tot ce putem dacă putem să blocăm acea tranzacţie”, a spus Alfred Simonis, deputat PSD.

Si cei de la AUR au taxat participarea USR la guvernare alaturi de PNL cand piata de energie a fost liberalizata.

„Virgil Popescu sta la banca lui, a executat toate ordinele pe care le-a primit si este mentinut in trei cabinete succesive ca ministru al energiei. In cabinetul Orban sustinut de USR, in cabinetul Catu in care a facut parte si USR-ul si in cabinetul Ciuca impreuna cu PSD. Este invincibilul ministru al Energiei care pretinde calm, viziune si care isi bate joc de toti romanii care poate nu platesc atat de mult direct ci prin subventii din 3 la suta din PIB si-l platesc zi de zi prin preturi. Subventionati consumatorii casnici dar puneti pe butuci economia Romaniei. Ultimul tun dat de cel pe care toata tara il striga ‘hotul Virgil’ este Termocentrala Mintia”, a spus deputatul George Simion.

Mult mai vehement la adresa lui Virgil Popescu a fost deputatul Dumitru Coarna care a anuntat ca voteaza motiunea USR iar actualul ministru al Energiei trebuie sa ajunga la inchisoare.

„Eu nu-l suspectez pe domnul Popescu nici de hotie, nici de incompetenta. Eu il suspectez de tradare iar pe cei de la USR si PSD avem un articol in codul penal care se numeste complicitate. Numai daca priviti la tranzactia de 91 milioane de euro pentru Termocentrala Mintia si priviti la investitia de 161 milioane de euro, daca priviti suprafata de 300 hectare, veti vedea ca valoarea reala este de 700-800 milioane de euro iar premierul Ciuca impreuna cu PSD principalul partid a aprobat aceasta tranzactie. Se numeste complicitate la tradare. Domnul Ciolacu a avut in gura, in ultimele trei luni cuvantul Popescu si ce au facut, au scazut plafoanele de la 400 la 300 si apoi 250 de kw. In 2016 – 2018, Romania exporta 3000 Megawatti, acum importam 1000-1500 Megawatti. Anul asta, Romania a pierdut 1000 Megawatti sub guvernarea PSD. Eu voi vota pentru motiunea de cenzura pentru ca acest om trebuie sa plece la Rahova sau Jilava”, a spus deputatul Dumitru Coarna.