Deputat PSD Silviu Macovei cere in partid o noua directie politica

macovei silviu

Deputatul ieșean Silviu Macovei a ieșit în ultima perioadă cu o serie de declarații ferme în urma alegerilor europarlamentare. Reamintim că PSD a avut printre cele mai dezastruoase rezultate din istoria partidului la alegerile din 26 mai.

În preambulul congresului extraordinar al PSD care va avea loc pe 29 iunie, deputatul Silviu Macovei revine în spațiul public cu declarații menite a atrage atenția viitoarei conduceri a partidului din care face parte asupra nevoii de a găsi o nouă orientare politică. „Ar trebui să înțelegem foarte bine importanța congresului din 29 iunie. Faptul că premierul Viorica Dăncilă a asigurat interimatul și va asigura continuitatea la conducerea PSD este un lucru foarte bun, cu o importantă condiție ce trebuie neapărat îndeplinită: va trebui să gândim și să prezentăm public o nouă viziune politică și doctrinară a partidului. Nu este deloc recomandabil să rămânem blocați în dispute legate de organizarea internă a PSD. Dimpotrivă, mai important este să discutăm și să abordăm o nouă direcție politică a partidului. Avem nevoie de a vorbi deschis despre întreaga orientare a social democrației în România” a spus Silviu Macovei.

Totodată, parlamentarul ieșean a subliniat din nou că eșecul la europarlamentare nu trebuie repetat și la următoarele runde de alegeri. „Riscăm să uităm de ce am pierdut alegerile europarlamentare! Românii ne-au sancționat fiindcă nu am răspuns la întrebări politice fundamentale și mai puțin din cauza guvernării. Cum rămâne cu orientarea europeană a PSD? În ce familie politică ne încadrăm? Care este contribuția noastră la doctrina de stânga în Europa? Cum ajungem să fim o voce importantă și ascultată în Uniunea Europeană? Acestea sunt întrebări la care trebuie să răspundem după ce am analizat serios cauzele eșecului. Dacă ne ascundem după chestiuni procedurale despre organizarea alegerilor europarlamentare, nu vom învăța nimic și ne vom amăgi că nu a fost vina noastră, iar astfel vom pierde din nou alegeri după alegeri. De aceea ar fi timpul pentru oameni noi, cu viziuni proaspete și cu soluții politice. Aceasta este miza acestui congres și aceasta va fi responsabilitatea noii conduceri a PSD! Nu va fi doar pe umerii premierului Viorica Dăncilă, ci și pe a noului președinte executiv al partidului, iar aici Daniel Suciu are o răspundere egal de mare pentru a aduce în partid acest suflu nou de care avem neapărată nevoie” a mai spus deputatul social democrat Silviu Macovei.