Dependent de oxigen, desi nu a crezut in Covid

oxigen

Barbatul care a considerat ca nu exista Covid si fost externat dupa trei saptamani de internare la „Parhon“ a revenit la spital din cauza sechelelor de dupa boala. Desi a trecut printr-un transplant, medicii spera intr-o evolutie favorabila a starii de sanatate a barbatului.

Bărbatul care nu crede în COVID dar a ajuns în stare gravă luna trecută la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi după infecție, se luptă cu sechelele lăsate de virus. Externat după 3 săptămâni de internare, bărbatul s-a reîntors zilele trecute la spital, având nevoie de oxigen.

Ionuț Nistor, purt. de cuv. Spital Parhon Iași: „Din păcate evoluția acestui pacient este una nefavorabilă, afectarea inițială importantă a plămânilor este urmată în continuare de complicații de sechele după infecția cu Sars-CoV2. Evaluarea tomografică arată o afectare importantă a plămânilor cu fibroză și în continuare pacientul are nevoie de oxigen și suport în cadrul unui spital  de specialitate. Sperăm ca evoluția lui să fie favorabilă, dar din păcate va fi o recuperare lungă și grevată probabil de sechele pe termen lung. Dacă există poate un singur lucru bun, acum este convins că există într-adevăr această infecție”.

Pacientul în vârstă de 38 de ani din Dorohoi a trecut în 2020 printr-un transplant de rinichi, iar în urmă cu mai multe săptămâni a ajuns la spital dupa ce a fost depistat cu Covid si se simţea rău. Bărbatul a refuzat iniţial să fie internat, însă a acceptat în cele din urmă la insistenţele echipei medicale şi pentru că starea de sănătate nu era foarte bună.

Ionuț Nistor, purt. de cuv. Spital Parhon Iași: „Principalul risc este de a fi dependent pentru toată viața de oxigen. Presupunând că evoluția va fi favorabilă și v-a putea fi externat. Afectarea pulmonară importantă, cu distrucția ambilor plămâni poate duce inclusiv la nevoia de transplant de plămân pest eo anumită perioadă”.

Specialiştii spun că este nevoie de o perioadă de câteva luni până va reuşi să se recupereze.