Denisa Ionascu, secretarul CL Iasi l-a dat in judecata pe Mihai Chirica

Denisa-Ionascu-si-Mihai-Chirica

Conflictul dintre Denisa Ionascu, secretarul Consiliului Local Iasi si Mihai Chirica a ajuns in instanta. Vineri a fost inregistrat dosarul la Tribunalul Iasi printre parati figurand si Unitatea Administrativ Teritoriala a Municipiului Iasi si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Denisa Ionascu solicita daune morale de 100.000 lei invocand o stare de nesiguranta si tensiune. „Toate aceste ieşiri publice prin care sunt atacată îmi creează o stare de temere şi nesiguranţă a locului de muncă şi a singurei mele surse de venit, mai cu seamă că acestea vin din partea angajatorului şi mă vizează direct”, se spune in plangerea secretarului CL Iasi.

Aceasta mai adauga ca a fost filata, in scopul intimidarii sale, fotografiile fiind trimise catre mai multe institutii inclusiv Primaria Municipiului Iasi. Pe 7 ianuarie 2021, Denisa Ionascu a inregistrat avizul de nelegalitate „privind proiectul de hotărâre pentru vânzarea unor unități locative din imobilul situat în Str. Sărărie 202, deținut de fam. Asimionesei și am adus la cunoștința primarului acest înscris. Pentru întocmirea acestui Aviz am solicitat serviciilor de specialitate ale Primăriei comunicarea tuturor informațiilor deținute dată fiind complexitatea proiectului care a fost inițiat în 2005. După analiza conținutului Avizului 1705 din 7.01.2021, Mihai Chirica mi-a cerut să redactez un denunț și, deși nu intră în atribuțiile mele de serviciu, am redactat și am prezentat, spre semnare, primarului un denunț pe care acesta nu l-a semnat si nici nu mi l-a restituit”, se precizeaza in plangere.

Precizarea secretarului CL este in contradictie cu declaratia primarului Mihai Chirica. Acesta a spus ca a sesizat Parchetul in acest caz.

„Prin mai multe ieşiri publice din zilele de 27, 28 şi 29 aprilie, Mihai Chirica acuză, fără a preciza numele, dar lăsând a se înţelege că este vorba de persoana mea, că un funcţionar nu i-ar fi respectat dispoziţia de a depune plângere la parchet. O astfel de dispoziţie nu există şi nu a existat, iar secretarul general nu are stabilite atribuţii privind sesizarea organelor de cercetare penală”, se arată în acţiune.

Va reamintim, activitatea secretarului Primăriei Iași, Denisa Ionașcu, va fi evaluată de aleșii Consiliului Local al municipiului. Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de prestatia acesteia, acuzând-o că a blocat activitatea instituției. Din comisia de evaluarea face parte chiar primarul.

La inceputul lunii ianuarie, Mihai Chirica a transmis catre Emil Boc, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, o adresa prin care a solicitat elaborarea unui proiect de lege care sa ofere posibilitatea edililor de a schimba si numi secretarul general al Consiliului Local. Mihai Chirica propunea ca secretarii generali sa-si desfasoare activitatea pe durata mandatului primarului ales.