Demersuri pentru redeschiderea spitalului mobil

Incep demersurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Letcani. Anuntul a fost facut de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe. Acesta a precizat ca in momentul in care Euronest si DSP vor da semnatura ca spitalul corespunde din punct de vedere tehnic si medical, spitalul va fi redeschis.

Tinand cont de presiunea de pe sectiile de ATI, spitalul mobil de la Letcani ar permite cresterea numarul de paturi.

Costel Alexe, președinte CJ Iași

„Spitalul de la Lețcani trebuie redeschis, iar pentru asta, am avut discuții cu managerul Roșu și cu echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase. În momentul în care Euronest își asumă sub semnătură că spitalul corespunde din punct de vedere tehnic și, evident, Direcția de Sănătate Publică își asumă, de asemenea, că din punct de vedere medical spitalul poate să fie redeschis, începând cu mâine dimineață, echipa condusă de domnul manager Roșu este pregătită să intre la Lețcani și, evident, să salvăm pacienți, dar pentru asta, cei de la Euronest, proprietarul spitalului, trebuie să dea asigurări în scris că spitalul corespunde din punct de vedere tehnic. În discuțiile de astăzi, din păcate, Agenția Euronest mai are măsuri la care trebuie să se conformeze pentru buna funcționare. Prefectura Iași, cei de la ISU și DSP trebuie să confirme dacă aceste măsuri au fost îndeplinite sau nu”                  

Spitalul de Boli Infecțioase se va asigura de calitatea actului medical, în timp ce Euronest, proprietarul spitalului, își ia angajamentul că unitatea este complet funcțională din punct de vedere tehnic și că nu prezintă niciun risc pentru pacienți și pentru buna desfășurare a activității cadrelor medicale.

Alina Popa, director executiv ADI Euronest

„Încă din data de 19 martie, când am informat factorii implicați cu privire la prevenirea aspectelor sesizate de Corpul de Control, ne-am asumat sub semnătură că totul este în regulă la spitalul Lețcani. O să ne asumăm din nou, pentru că din punctul nostru de vedere, tehnic, spitalul de la Lețcani este perfect funcțional. Sunt chestiuni tehnice, administrative care se pot rezolva foarte repede, mă refer la partea legată de oxigen. În privința furnizării energiei electrice, noi nu putem rezolva această problemă pentru că întreruperile sunt cauzate de furnizorul din zonă din toată comuna Lețcani. Ce am putut face pentru a preveni fluctuațiile de tensiune a fost să instalăm în toate saloanele echipamente care preiau aceste variații. Pentru întreruperi avem două generatoare care intră în funcțiune în 3 secunde”

Costel Alexe a mai precizat că începând de mâine vor fi inițiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil.