Delgaz Grid a investit anul trecut peste 6 milioane de lei în județul Iași pentru modernizarea rețelei de gaz

Delgaz Grid a derulat anul trecut în județul Iași proiecte de investiții în valoare de peste 6 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, pe o lungime de aproximativ 26 de kilometri. Din aceștia, peste 10 de kilometri au fost înlocuiți cu conducte și branșamente moderne de polietilenă, iar 16 kilometri au fost protejați catodic. Proiectele de investiții de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au derulat în municipiul Iași.

Tot în 2021, rețeaua de distribuție a fost extinsă cu peste 76 de kilometri și totodată a fost modernizată o stație de reglare-măsurare a gazelor naturale. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

În acest an, investițiile din județul Iași se vor concentra pe înlocuirea rețelei de distribuție pe o lungime de peste 5 kilometri la Iași și Pașcani.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale din întreaga zonă de responsabilitate, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Tot anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!