Definitivatul bate la ușă!

foto_examen

Examenul de Definitivat 2018 se apropie cu pasi repezi. Examenul scris pentru Definitivat va avea miercurea aceasta, 18 iulie, , urmand ca rezultatele sa se afiseze pe 27 iulie. O alta etapa importanta a examenului de definitivat din 2018 a fost inspectia la clasa, care a avut loc pana la 1 iunie.

Examenul de definitivat în învățământ este un examen obligatoriu pentru cadrele didactice, care garantează profesorilor debutanți dreptul de practică în învățământul preuniversitar. In Iasi, 472 de candidați sunt așteptați poimaine la examenul de definitivare în învățământ, care are loc la Colegiul Național, începând cu ora 10.00.

„Candidații au la dispoziție 4 ore pentru redactarea tezei. În structura lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. Cei mai mulți
candidați, și anume 111 sunt înregistrați la învățământ preșcolar, în timp ce la 17 discipline s-a înscris doar 1 candidat.” se arata in Comunicatul ISJ Iasi remis astazi.

Primele rezultate vor fi afișate în ziua de 24 iulie. Tezele vor fi evaluate în centre de examen organizate de M.E.N. la nivel național. Pentru promovarea examenului de definitivat media minimă este 8.