Definitivat 2018. Emoții pentru 18 iulie

foto_carte

Lectura, o formă de fericire

Pe 18 iulie are loc proba scrisa a examenului de definitivat. Potrivit calendarului de desfasurare a examenului national de definitivare in invatamant, candidatii inscrisi vor sustine proba scrisa pe 18 iulie, urmand ca primele rezultate sa fie afisate pe 24 iulie. Contestatiile vor putea fi depuse in perioada 24-25 iulie, iar afisarea rezultatelor finale este programata pentru data de 27 iulie.

Conform metodologiei, stagiul minim de practica obligatoriu pentru obtinerea definitivarii in invatamant are o durata de un an scolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedra, in sistemul national de invatamant preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Candidatii pot sustine examenul national pentru definitivare in invatamant fara taxa de cel mult trei ori.

Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea, la unitatea de invatamant la care se depune dosarul de inscriere, a unei taxe in cuantum de 300 lei.