Deficiențe majore pe „Centura Est” a Iașului. Ministerul Transporturilor anunță că proiectul are întârzieri

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) reproșează proiectantului „centurii Est” a Iașului întârzieri și deficiențe în întocmirea documentațiilor de proiectare (studiu de prefezabilitate și cel de fezabilitate), compania vizată fiind o firmă orădeană .

Într-o adresă publicată pe site-ul Camerei Deputaților, sub forma unui răspuns la interpelarea unui deputat ieșean (Alexandru Muraru), MTI enumeră principalele probleme cu care se confruntă proiectul. Ideea realizării acestui drum este prinsă în PNRR pe o listă de rezervă, dar fără a avea vreo șansă de a prinde și finanțare.

„Centura Est” este un proiect susținut de societatea civilă, prin intermediul asociațiilor care militează pentru construirea de autostrăzi. Actualul traseu propus – care va suferi probabil modificări în urma realizării documentaţiilor tehnice (vor fi analizate trei variante) – tranzitează comune precum Schitu Duca, Comarna, Ţuţora şi Ungheni, ocolind, în principal, localităţile Poieni, Schitu Duca, Stânca, Osoi, Chicerea, Tomeşti şi, nu în ultimul rând, Iaş, conform apix.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *