Defibrilatoare în școlile din comuna Miroslava

Siguranta in scolile din comuna Miroslava este pe primul loc. Primaria Miroslava a cumparat sapte defibrilatoare externe pentru unitatile scolare. Aparatele sunt doatate cu electrozi pediatrici si truse medicale de resuscitare.

Investitie importanta in scolile din comuna Miroslava. Primaria a achizitionat de curand mai multe defibrilatoare complet automatizate care au ghidare vocala catre operator in patru limbi, cu modul pentru adulti si copii. Aparatele pot masura ritmul cardiac al unei persoane aflata in stop cardio-respirator si daca detecteaza nevoia de defibrilare incep automat sa trimita impulsurile electrice.

Dan Niță, Primar Miroslava:

Este un proiect de-al nostru mai vechi. Am achizitionat sapte defibrilatoare pentru a dota scolile. S-a facut pregatirea necesara cu profesorii sau cu cei care trebuie sa le foloseasca.

Reprezentantii autoritatilor locale vor sa extinda acest proiect prin care pot oferi siguranta in scolile din comuna.

Dan Niță, Primar Miroslava:

A fost dotat cabinetul medical de la Scoala „Constantin Langa”. Daca o sa avem ocazia si suportul financiar vom mai achizitiona asa ceva astfel incat sa stea si pe strazi acolo unde sunt zone mai aglomerate. Este un lucru bun spunem noi care ne va ajuta in viitor.

Semnele unui stop cardio-respirator sunt starea de inconstienta, un ritm anormal de respiratie, dar si absenta semnalelor de circulatie vasculara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *