Decoratiuni de Craciun, aduse din China, vor umple Iasiul

Sharing is caring!

Iasiul se pregateste sa imbrace straie de sarbatoare. Se lucreaza de zor la montarea ornamentelor de iarna, care vor da anotimpului rece un specific si un aer aparte. Si facturile la lumina vor creste substantial, spune primarul. Cele mai multe instalatii care mai de care mai colorate sunt aduse din China.

Forfota la Iasi, inca de dimineata. Muncitorii monteaza instalatiile de iarna, care vor imbraca orasul in haine de sarbatoare. Targul de Craciun va fi unul spectaculos, promite primarul si, in acest an, copiii vor avea propriul lor targ de sarbatori. In centrul orasului va fi amenajat un orasel al celor mici,  diferit fata de cele organizate pina acum.

Vrem sa ii dam o alta structura, o alta forma, iar tinta principal sunt copiii, de data aceasta. Vrem sa aducem si un element de noutate in domeniul ecologic, in sensul ca am comandat la cativa artisti, mesteri populari, sa confectioneze canite din lut, din ceramica traditionala, astfel incat cei care vor dori sa consume vin fiert sa o faca prin reutilizarea acelor canite si nu printr-o mare de pahare din plastic,pe care le regasim prin cosurile de gunoi.“, a declarat Mihai Chirica, primaul Iasului.

12 brazi inalti de peste 20 de metri vor fi impodobiti in cartiere si in parcuri. Pomii de Craciun au fost cumparati din Danemarca si urmeaza sa ajunga la Iasi intr-o saptamana.

Speram sa surprindem placut cetatenii din Iasi cu brazi frumosi, vor fi amplasatiin fiecare cartier mare din municipiu. Vor fi amplasati brazi pe pietonal, in acest an pietonalul va fi mai mare, deci vor fi mai multi braduti la ghiveci, cu ornamente.“, sustine Laurentiu Ivan, sef Directia de Servicii Publice Iasi.

Peste 1.000 de figurine vor fi montate doar in zonele centrale din Iasi si alte citeva sute de traverse luminoase pe marile bulevarde, pina la finalul saptamanii. Pe bulevardul Stefan cel Mare si in Piata Unirii vor avea si casutele din lemn, unde isi vor expune marfa comercianti din zona Moldovei.

shares