Decontare de peste 157,4 milioane de euro spitalelor din București care tratează cazuri COVID în 9 luni. Cheltuielile din secțiile ATI nu sunt incluse

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București a decontat anul acesta pentru spitalele din Capitală care au îngrijit pacienți cu COVID aproape 780 de milioane de lei, adică peste 157,4 milioane de euro, se arată într-un răspunsul al CASMB la solicitarea Newsweek România.

În această sumă nu sunt incluse cheltuielile privind secțiile de terapie intensivă, ale căror cheltuieli sunt decontate direct din bugetul Ministerului Sănătății.  

„Suma decontată de CASMB pentru spitalele din București care au îngrijit pacienți COVID în perioada ianuarie-septembrie 2021 este de 779.068.501,60 lei. 2. In conformitate cu art.5 din Ordinul MS/CNAS 1068/2021 ,,în numărul de paturi aprobate şi contractabile după aplicarea prevederilor Planului naţional de paturi, nu sunt incluse paturile pentru secţiile şi compartimentele de ATI”, în consecință casele de asigurări de sănătate nu contractează secții de ATI”, a transmis CASMB.

sursă: newsweek

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!