Declarația unică, în prelungiri

cozi anaf

Guvernul prelungește de la 15 martie până la 31 iulie termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Se prelungește și termenul de depunere a formularului 230 tot până pe 31 iulie.

Cetățenii pot depune declarațiile online, de la propriul calculator sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaratia unica, depunere on-line

„Din respect față de timpul cetățenilor și pentru a îmbunătăți relația contribuabililor cu administrația fiscală declarația se completează și se depune online atât prin intermediul spațiului privat virtual, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro”, a declarat astazi premierul Viorica Dancila.

Potrivit Ministerului Finanțelor, „declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate”.