Decizie de ultim moment: două săptămâni cu noi restricții la Suceava. Se închid restaurantele și cinematografele

62150852

Restaurantele, cafenelele, sălile de cinema, cele de spectacole, se închid chiar de astăzi, se anulează orice fel de spectacole sau evenimente, iar purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în mai multe spații, inclusiv pe stradă, în anumite situații, conform unei decizii luate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Măsurile decise a fi aplicate de vineri, timp de două săptămâni:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, care să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele peste 5 ani, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare – grădinițe, școli, licee, universitate, în municipiul Suceava.

2. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate (piețe agroalimentare, Bazar, stații de transport public, peroanele de gări, spații de agrement și obiective turistice).

3.  Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

4. Primăria Suceava va suplimenta cu 20 de autobuze numărul mijloacelor de transport în comun, în vederea evitării supraaglomerării.

5. Organizarea și desfășurarea activității cu publicul a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.

6.  Spectacolele și/sau concertele, evenimentele culturale în municipiul Suceava se suspendă în perioada 09 – 23 octombrie.

7. Activitatea tuturor restaurantelor și a cafenelelor se suspendă, cu excepția celor din interiorul hotelurilor, pensiunilor și a altor unități de cazare din municipiul Suceava, unde servirea este permisă doar pentru clienții cazați.