Decizia amanată în dosarul Buzatu

Procurorii DNA au solicitat prelungirea arestului prevenitv pentru inca 30 de zile in cazul lui Dumitru Buzatu si a expertului Radu Judele. Cei doi au fost pusi sub acuzare pentru luare de mita si trafic de influenta iar decizia a fost amanata pana maine.

Judecatorii Tribunalului Vaslui si-a luat termen o zi sa pronunte decizia in cazul lui Dumitru Buzatu. Acesta a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie dupa un flagrant al DNA Iasi. In tot acest timp, la sediul DNA au fost audiati mai multi martori printre care si angajati ai Consiliului Judetean Vaslui. 

Liviu Bran, Avocat

Astazi a fost propunerea de prelungire a mandatului de arestare. De la ultima propunere au fost audiati mai multi martori, din punctul nostru de vedere sunt probe noi care demonstreaza nevinovatia clientului meu. Nu s-a constatat sub nicio forma ca acesta ar fi pretins o suma de bani pentru a influenta functionarea la CJ Vaslui. Urmeaza sa vedem solutia instantei, si-a rezervat dreptul la tacere, din punctul meu de vedere nu sunt probe pentru a sustine acuzatiile.

Daniel Atasiei, Avocat

Chestiuni tehnice. S-au pus concluzii fata de o propunere formulata de Ministerul Public pentru prelungirea arestarii preventive, practic Ministerul Public, DNA a solicitat prelungirea cu inca 30 de zile arestarii preventive, justificand intr-un document de vreo 80 de pagini ca ar fi nevoie de alte activitati de urmarire penala.

In toata aceasta perioada au fost audiati si angajati ai societatilor detinute de Emil Savin.  

Liviu Bran, Avocat

Nu a savarsit nicio fapta cu privire la aceasta si din cate am vazut in probatoriu, nu exista probe. Pentru ca tot ce s-a sustinut pana acum a fost sustinut de domnul Savin iar prin interceptarile care au fost facute la dosarul cauzei, nu rezulta ca ar fi pretins o suma de bani pentru a influenta pe cei de la CJ Vaslui. Plus ca raportul de expertiza nu a fost sustinut de vreo proba in spate, in sensul in care, primul expert care a fost numit si pe care se sutine ca acesta ar fi avut niste concluzii favorabile CJ-ului, din contra, prin declaratia pe care a dat-o sustine ca ceea ce a constatat la teren este ca lucrurile nu erau conforme.

Avocatii fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui sustin ca Ministerul Public nu a adus astazi probe noi in dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *