De Valentine’s Day, polițiștii au spart o rețea din București care vindea parfumuri contrafăcute

descinderi

Polițiștii au făcut luni nouă percheziții în București și în județul Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală și punere în circulație a unor produse contrafăcute.

Potrivit IGPR, dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, privind infracțiuni de evaziune fiscală și punere în circulație a unor produse contrafăcute, informează Mediafax.

În fapt, s-a stabilit că mai multe persoane, prin intermediul unor firme având ca obiect principal de activitate comerțul online, ar fi oferit spre vânzare și ar fi comercializat pe internet, printr-un site propriu specializat de parfumuri, produse ce poartă mărci notorii, inclusiv tip tester, susceptibile a fi contrafăcute, fără a înregistra în întregime în evidențele contabile operațiunile efectuate și veniturile realizate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.789 de produse tip parfum/tester (145 de sortimente), cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 de lei, ce urmează a fi analizate, în vederea stabilirii caracterului autentic sau contrafăcut al acestora și pentru dispunerea, după caz, a măsurilor legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Institutului Național de Criminalistică și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.