De luni se deblocheaza sportul

100_1_MARA8531-1574594871-1574594872

Incepand de luni, in urma hotararii de Guvern prin care se va prelungi starea de alerta, se vor debloca toate sporturile din Romania, inclusiv cele de contact. Anuntul a fost facut de Ministrul Tineretului di Sportului, Ionut Stroe, in cadrul unei conferinte de presa la Prefectura Iasi.

Ionut Stroe, Ministrul Tineretului si Sportului

Pot sa va fac si un anunt: in momentul de fata, urmare a hotararii de Guvern care va fi adoptata luni, in sedinta de Guvern, de prelungire a starii de alerta, vom avea posibilitatea legala sa deblocam toate sporturile in Romania, bineinteles, care functioneaza dupa niste reguli complementare oferite de zona medicala, chiar daca ii incomodeaza, ele sunt absolut obligatorii cand vorbim de sanatatea publica. Nimeni nu se poate juca cu sanatatea sportivilor si participantilor la competitiile sportive.

Ministrul a precizat ca in cursul saptamanii viitoare vor fi stabilite normele medicale de protectie impotriva Covid 19.

Ionut Stroe, Ministrul Tineretului si Sportului

Probabil, saptamana viitoare vom veni cu un nou ordin, care, tinand cont de normele medicale, va redeschide toate sporturile, inclusiv cele de contact care asteptau de ceva vreme.

Stroe, a mai precizat ca ministerul gandeste o schema de ajutor de stat pentru toate cluburile sportive care au avut de suferit in aceasta perioada. Proiectul va fi implementat anul viitor si consta in aprobarea unor investitii de 200 de mii euro pentru cluburile care isi propun realizarea terenurilor de sport, a dotarilor medicale, achizitia echipamentelor sportive, cat si a echipamentelor hardware si software.