De la Ploiești la Iași pentru o intervenție salvatoare pe coloană. A mers a doua zi dupa operatie
După o călătorie de 350 de km pentru a ajunge la Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, un pacient din Ploiesti, diagnosticat cu hernie de disc și spondilolistezis – o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare – a fost operat cu succes de medicii Spitalului de Neurochirurgie.
Relu FERARU, pacient 56 de ani Ploiești: “După o zi de la operație, merg foarte bine. Durerile au scăzut din intensitate, și mulțumesc, cu această ocazie, încă o dată, domnului profesor pentru succesul operației.”
La doar o zi după intervenția chirurgicală, bărbatul a început să meargă. Această realizare subliniază excelența în chirurgia spinală – o subspecialitate neurochirurgicală în care spitalul excelează.
Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” este centru acreditat AOSpine si se mândrește cu un rol de frunte în educația medicală continuă, pregătind specialiști capabili să realizeze intervenții chirurgicale de vârf la nivelul coloanei.
“Doresc să reiau viața normală pe care am avut-o. M-am informat despre reputația domnului profesor Lucian Eva, despre dotările acestui spital, și acești doi factori m-au determinat să iau decizia de a veni aici, în acest spital. Afecțiunea mea este hernie de disc și spondilolistezis. Am depistat, de la un RMN efectuat acum șase luni de zile, hernia de disc care se acutizase, și spre surprinderea mea, am sesizat și această alunecare de vertebre, și domnul profesor a reușit să rezolve cu succes această solicitare din partea mea. Mergeam cu dificultate, iar atunci când făceam un efort, ca un exemplu, maxim 5 kg într-o mână, durerea se lăsa pe picior și partea coloanei, partea de jos a coloanei, și sufeream. A fost cu succes, și pe această cale, țin să mulțumesc domnului profesor Lucian Eva, întregii echipe și tuturor oamenilor care lucrează în acest spital. Un profesor care a reușit să ducă acest spital la standarde occidentale. După părerea mea, nu sunt multe spitale în România de acest nivel. Am avut o angoasă la început, dar după aceea a dispărut. Soția este cu mine, aici, la Iași. Copiii, am o fiică de 30 de ani care o să vină la sfârșitul săptămânii să mergem acasă. Familia a fost alături de mine în permanență, m-au susținut, m-au încurajat, și acum mulțumesc tuturor pentru faptul că sunt foarte bine”, a mai spus pacientul din Ploiesti.
“A venit la noi în consultație pentru o problemă de chirurgie spinală. A fost diagnosticat cu ceea ce noi numim spondilolistezis, adică o alunecare a vertebrelor de la nivelul coloanei lombare, care creează, în timp, mari dificultăți în ceea ce privește mersul, apar dureri și scade, cumva, distanța de mers. Intervenția chirurgicală este una laborioasă, care presupune că, dincolo de compresiunea nervilor, care sunt implicați în această patologie, fixarea coloanei este necesară pentru ca acel decalaj de vertebre să nu se accentueze. Operația a fost un succes, pacientul se simte foarte bine și cred că, în zilele următoare, va fi externat. Este un caz dintre multiplele cazuri care se operează în clinica noastră. Chirurgia spinală este una dintre subspecialitățile neurochirurgiei care este extrem de bine dezvoltată la noi în spital, pentru că noi suntem și centru acreditat AOSpine în ceea ce privește educația medicală continuă a specialiștilor în domeniu. Asta înseamnă că putem asigura pregătire de specialitate pentru cei care doresc intervenții chirurgicale la nivelul coloanei”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iasi.