De la noapte, revine gerul în mai multe zone din România. Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade

Viscolul şi vântul năprasnic au pus stăpânire pe mai multe judeţe din Banat, Oltenia, Transilvania şi Muntenia, după codul galben emis de ANM. Avertizarea a expirat azi-noapte, dar nu scăpăm de vremea extremă, pentru că se întoarce gerul.

Temperaturile se vor apropia de minus 20 de grade Celsius în depresiuni, iar la Bucureşti vor fi doar patru grade peste zero. Până la ora 16.00, în zonele montane din Caraş-Severin şi Hunedoara este valabilă o alertă meteo de vânt puternic.

Pe Transalpina s-a lucrat la foc continuu noaptea trecută.

Utilajele de deszăpezire au făcut faţă cu greu viscolului puternic.

Rafale de 120 de kilometri pe oră au spulberat zăpada şi au ridicat o barieră de negură – vizibilitatea a scăzut sub 10 metri. La Bâlea Lac, cabanele au fost aproape înghiţite de nămeţi. Troienele aveau peste un metru, şi, biciuită de vântul puternic, temperatura resimţită a coborât la minus 15 grade Celsius. Pe Vârful Omu a fost şi mai rău – minus 20. Salvamontiştii ne avertizează, în munţii Bucegi este risc enorm de avalanşă – turiştii nu au voie să se aventureze pe traseele de creastă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabilă în orele următoare la altitudini înalte din două judeţe.

Până la ora 16:00, în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *