De la 1 iunie, liber la terase, plaje sau spectacole in aer liber

Incepand de luni o parte dintre activitatile interzise pe perioada starii de urgenta se vor relua dar in conditii de siguranta pentru limitarea raspandirii coronavirusului. Romanii vor putea merge la terase, plaja si spectacole in aer liber. De asemenea, oamenii nu vor mai fi nevoiti sa inctomeasca o declaratie pe propria raspundere la deplasarea intr-o alta localitate.

Klaus Iohannis a pomenit astazi intr-o declaratie de presa ca pericolul virusului inca nu a trecut dar unele activitati vor fi redeschise incepand cu 1 iunie.

Klaus Iohannis – presedinte Romania:Incepand din 1 iunie, cateva activitati care au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel de la 1 iunie se redeschid terasele. Este clar ca este nevoie de unele masuri speciale si acestea vor trebui sa fie communicate. Mesele vor trebui sa fie la 2 metri vor putea sa stea maxim 4 persoane la o masa si in acest fel lucrurile vor fi sub control“.

De la 1 iunie se redeschide traficul rutier international dar si plajele. In plus, oamenii vor putea merge la spectacole in aer liber.

Klaus Iohannis – presedinte Romania:De la 1 iunie se va putea merge la plaja si aici este nevoie de 2 metri pentru pastrarea distantei intre scaunele de plaja. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul international rutier si feroviar in conditii de distantare si igiena. De la 1 iunie vor reveni spectacolele in aer liber cu un numar de pana la 500 spectatori insa acestia trebuie sa fie asezati pe scaune care sunt impuse de regulile de distantare“.

In privinta elevilor implicati in examene precum Evaluarea Nationala si Bacalaureat, pentru acestia se vor organiza cate 2 sesiuni.