De joi, iesenii isi pot plati taxele si impozitele

taxe

In data de 3 ianuarie, iesenii isi pot plati normal impozitele, taxele si contributiile la bugetul local. Ghiseele vor functiona zilnic între orele 8.30 și 16.30, cu excepţia zilelor de joi, când programul este 8.30 – 18.30. Încasările în numerar și prin intermediul terminalelor POS care permit utilizarea cardurilor se pot face, conform programului menționat, atât la casieriile de la sediul central din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11 – 15, cât și la centrele de cartier din Tatarasi, Nicolina, Pacurari, Alexandru cel Bun, Frumoasa si Soseaua Nationala.

Plata impozitelor se poate efectua și electronic, fie prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (ghiseul.ro), fie de pe site-ul Primăriei Municipiului Iaşi (meniul Taxe Online), sau prin virament prin Trezoreria Municipiului Iaşi, beneficiar Municipiul Iaşi.

Principalele impozite și taxe locale se achită în două tranșe egale până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Contribuabilii persoane fizice și juridice care efectuează plată integrală pentru anul 2019 pentru impozit pe clădiri, impozit pe teren și impozit asupra mijloacelor de transport până pe 31 martie 2019 inclusiv beneficiază de bonificație de 5%.

Neplata până la scadență a impozitelor și taxelor locale atrage după sine majorări de întârziere de 1% pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate