De frica virusului chinezesc, romanii nu mai declara virozele si pneumoniile. In Vaslui au scazut de 4 ori numarul de cazuri

gripa

Potrivit ultimul raport al Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 47.636, cu 42.7% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (83.076 cazuri). Intr-o singura saptamana, au fost raportate la nivel national doar 5 cazuri de gripa clinica.

De exemplu, sãptãmâna trecutã, în judetul Vaslui, au fost înregistrate oficial 361 de cazuri de infectii virale ale cãilor respiratorii, potrivit DSP Vaslui, de aproape patru ori mai putine decât în aceeasi perioadã a anului trecut. 17 cazuri au avut nevoie de spitalizare.

In privinta pneumoniilor, din cele 54 cazuri doar 10 au urmat tratamentul in spital. Anul trecut, la mijlocul lunii octombrie, in judetul Vaslui se inregistrau 1207 cazuri de infectii virale ale cãilor respiratorii si 205 cazuri de pneumonie. Pânã în prezent, în judetul Vaslui nu a fost confirmat niciun caz de gripã.