De azi, fără buletin la Sf. Parascheva. Credincioșii au luat cu asalt Mitropolia

Sharing is caring!

De astazi, credinciosii din alte judete nu mai sunt legitimati la intrarea in Catedrala Mitropolitana din Iasi. Jandarmeria din Bacau si-a luat “ramas bun” de la Iasi inca de la primele ore ale diminetii, iar inchinatorii au luat cu asalt Biserica, chiar  din prima zi in care nu mai sunt restrictii.

Credinciosi din mai multe zone ale tarii au venit inca de la primele ore ale diminetii pentru a se inchina la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Au venit de la sute de kilometri distanta dupa ce au auzit ca nu mai au accesul restrictionat.

Ma bucur ca s-a dat voie si putem veni. Noi suntem din Galati si am venit cu drag si multa credinta in ajutorul Cuvioasei Parascheva.

Sunt de la Valea Oilor, comuna Baltati. Am venit pentru sanatate, pentru liniste in tara, sa ne intelegem cu totii si sa nu ne opreasca de la credinta. La orice necaz am fost, sfanta ne-a ajutat si a fost aproape de noi. Ca sunt copii, ca  mame au nascut, batrani si bolnavi, cu totii am apelat la Sfanta si ne-a ajutat.

Am venit acum daca nu am putut veni atunci la sfintele moaste cand a fost ziua ei.

Astazi este abia prima zi fara restrictii, iar weekend-ul este la o aruncatura de bat iar probabilitatea ca numarul de pelerini sa creasca este mare. Pentru posibilul val neanuntat, reprezentantii mitropoliei spun ca sunt pregatiti sa ii intampine.

Constantin Sturzu-purtator de cuvant Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Este imposibil să ne gândim dacă vor fi sau nu mai mulţi. În orice caz noi ne pregătim pentru mai mulţi chiar dacă vor fi mai puţini. E mai bine să fii pregătit pentru un eventual aflux foarte mare de pelerini decât să fii luat pe neaşteptate şi nu poţi organiza lucrurile aşa cum se cuvine.

In cazul in care numarul pelerinilor din acest weekend va fi foarte mare, de ordinul zecilor de mii, nu va putea fi gestionat in interior, spun reprezentantii mitropoliei.

De altfel, in cele opt zile de pelerinaj,  la mitropolie au fost peste 30 000 de credinciosi.

shares