De anul viitor, cresc taxele de salubritate din comuna Miroslava

Cuantumul taxei speciale de salubrizare din comuna Miroslava va fi modificat de la 1 ianuarie 2024, dupa o decizie a Consiliului Local. Astfel, în cazul persoanelor fizice, taxa se va modifica de la 16 lei/lună la 20 lei/lună, iar în cazul persoanelor juridice de la 633 lei/tonă la 792 lei/tonă.

Principalele cauze ale modificării acestor taxe sunt creșterea valorii contribuţiei pentru economia circulară pentru deşeurile municipale, deşeurile din construcţii şi desfiinţări, destinate a fi eliminate prin depozitare (de la 80 lei/tonă la 160 lei/tonă), gradul foarte mic de reciclare de aproximativ 20% si diferența dintre numărul de persoane plătitoare de taxe de salubritate (27.000 de persoane) și numărul real de persoane care beneficiază de acest serviciu.

În perioada următoare reprezentanții Primăriei Comunei Miroslava vor desfășura mai multe acțiuni în ceea ce privește informarea, educarea și verificarea procesului de reciclare selectivă, dar și în ceea ce privește declararea numărului real de persoane care beneficiază de serviciul de salubrizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *