De 1 decembrie, peste 250 de militari și angajați ai MAI vor defila pe bulevardul Anastasie Panu

#ZiuaNațională a României va fi marcată la Iași printr-o ceremonie militară și religioasă organizată în data de #1Decembrie, în fața Palatului Culturii, de la ora 11.00.

”Invităm toți ieșenii la o serie de manifestări pregătite pentru a marca așa cum se cuvine Ziua Națională. După doi ani de pandemie ne dorim să dăm o altă anvergură acestor manifestări. Ceremonia militară și religioasă va fi urmată de o paradă la care vor participa militari, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și tehnică militară de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie și autospeciale de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Ministerul Justiției – Penitenciarul Iași, Direcția Regională de Informații Moldova-Nord, Poliția Locală Iași, Serviciul de Ambulanță Iași”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Peste 250 de militari și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor defila pe bulevardul Anastasie Panu. În ceea ce privește tehnica militară, ieșenii vor putea să vadă 3 URO VAMTAC, 3 TABC, 7 TAB 77, 2 TAB C-79, 3 autocamioane DAC 665T, 15 autospeciale de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, ATV și 5 autoturisme de intervenție de la Inspectoratul de Jandarmi Județean, 5 autospeciale de Poliție, 4 autospeciale de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, 3 autospeciale de la Penitenciarul Iași, 2 autospeciale de la Direcția Regională de Informații Moldova-Nord, 4 autospeciale de la Poliția Locală.

”În funcție de condițiile meteorologice, ne dorim ca parada să fie completată cu un survol al unor elicoptere ale Ministerului Apărării Naționale”, a completat prefectul județului Iași.