Datoria catre Veolia va fi achitata de toti iesenii

veolia

Iesenii trebuie sa plateasca  investitiile realizate de Veolia din 2012 pana in prezent. Suma se ridica la 11 milioane de euro. Factura o vor plati toti locuitorii, chiar daca numai 23.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat.

Suma reprezinta, in principal, valoarea totala la zi a tuturor investitii realizate in sistem, in perioada derularii contractului de delegare a sistemului de termoficare.

Mihai Chirica- primar municipiul Iasi: „Un lucru foarte important de precizat ca nu este neaparat o datorie, in sensul ca i-am ramas datori dintr-un proces sau, in urma unor alte decizii, datorita unui conflict. Este parcursul celor 8 ani cat au stat in Iasi. Au facut diverse investitii, cum ar fi: un motor termic care produce energie termica si electrica si care lucreaza pe plus in sensul ca activitatea lui are randament economic.”

Suma se ridica la aproape 57 milioane lei fara TVA.

Mihai Chirica- primar municipiul Iasi: „Diverse investitii in modernizarea sistemului de pompare, de monitorizare, investitii in sistemul de transport si in dispecerat si stocurile de combustibil. Ponderea cea mai mare in aceasta preluare o are stocul de combustibil de 24 de mii de tone, la un pret de aproximativ 70 de dolari/ton cu TVA.”

Primaria va vira banii catre Veolia in rate trimestriale pana in septembrie 2024.