Date confidențiale ale multinaționalei Continental, scoase la vânzare pe dark web, după un atac cibernetic

atac cibernetic

Este un nou tip de război care nu cruță companiile. Hackeri care acționează în numele grupului Lockbit au furat cantități uriașe de date aparținând companiei germane Continental, care are o cifră de afaceri de 40 de miliarde de dolari în 2021, scrie Le Figaro.

Cotidianul economic german Handelsblatt a descoperit că datele, care includ un total de 55 de milioane de fișiere, au fost puse în vânzare pe dark web, un internet subteran accesibil prin intermediul unor softuri speciale și care scapă de orice reglementare. Prada este estimată la 50 de milioane de dolari.

Ziarul de afaceri arată că fișierele furate conțin informații extrem de confidențiale, în special din consiliul de administrație și din consiliul de supraveghere al companiei. Potrivit Handelsblatt, furtul a inclus chiar și mesaje și e-mailuri de la președintele consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle.

Alte informații strategice fac de asemenea parte din pradă, privind finanțele, strategia sau resursele umane ale grupului. Poate cel mai grav este că hackerii au furat date despre clienții Continental, printre care se numără producătorii auto Volkswagen, Mercedes, Porsche și BMW. Riscul este ca datele tehnologice și industriale care sunt încă secrete să fie făcute publice. Deocamdată, Continental nu a dorit să reacționeze la dezvăluirile lui Handelsblatt.

În timp ce atacurile hackerilor sunt ceva obișnuit în lumea afacerilor de astăzi, este pentru prima dată când o companie atât de mare suferă consecințe atât de grav. Acest episod evidențiază deficiențele în apărarea cibernetică a multinaționalelor precum Continental. În Franța, grupul Thales a fost victima unui atac al acelorași hackeri Lockbit. De când a izbucnit războiul la granițele Europei, riscul cibernetic nu a fost niciodată mai mare, potrivit autorităților germane.