Data la care vom călători fără vize în America | Anunţul important făcut de Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA

Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a vorbit la Antena 3 CNN despre eliminarea vizelor pentru cetățenii români.”Există câteva lucruri pe care vrem să le facem în anii următori. Unul dintre ele este ridicarea vizelor și eu sunt foarte optimist că acest lucru se poate întâmpla anul viitor și acest lucru ar facilita legăturile dintre oameni.

Mai mulți oameni de afaceri care să ajungă în România, mai mulți turiști care să ajungă în România și ar fi o nesperată șansă pentru profilul României în regiune”, a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Data la care vom călători fără vize în America | Anunţul important făcut de Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA

Întrebat dacă va fi ambasadorul român care va intra în istorie că în timpul mandatului său s-au ridicat vizele, Andrei Muraru a răspuns: „Cred că este mai puțin important numele meu și cred că important e ca România să intre în acest club select care astăzi e format din 41 de state din Programul Visa Waiver”.

„Partenerii americani au înțeles cât de serioasă e România, cât de serioase sunt autoritățile române, Guvernul care depune un mare efort și Ambasada SUA de la București.

Vreau să-i încurajez pe români să aplice în număr cât mai mare, pe cei care au avut o viză americană și care expiră în curând să aplice din nou, pentru că beneficiază de această facilitate de a nu mai merge la interviu. (…).

Va fi succesul României și succesul românilor. 

Deja o companie aeriană a anunțat un zbor direct între România și SUA, începând din iunie, și sunt convins că dacă la finalul lunii septembrie vom avea o veste bună în următoarele luni vor veni și alte companii aeriene și vom avea o creștere semnificativă a numărului de turiști și a investițiilor americane, precum și a comerțului bilateral”, a mai spus, la Antena 3 CNN, Andrei Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *