„Dascăli de vocație”, un proiect despre excelența în educație

20 de profesori din județul Iași, care și-au încheiat activitatea, au fost premiați în cadrul unei ceremonii organizate la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași. Evenimentul face parte dintr-un proiect intitulat „Dascăli de vocație” care își propune să valorifice experienta cadrelor didactice care au format generații și au schimbat destine.

Proiectul ‘Dascali de Vocatie’ se afla la prima editie si s-a nascut din ideea adanca resimtita tot mai profund, in ultimele 2-3 decenii, as spune, de a reaseza locul si rolul dascalului in societatea romaneasca, a dascalului daruit de vocatie, cu atat mai mult cu cat, din pacate, societatea de astazi, vede din ce in ce mai putin rolul scolii ca fiind prima calea, cea mai importanta de altfel in dezvoltarea copiilor nostri„, a declarat Genoveva Farcaș, Coordonator Organizația Femeilor PSD.

Iașul este un oraș al educației, motiv pentru care autoritățile pun acest domeniu pe primul plan. Rezultatele sunt vizibile atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Tot mai mulți elevi care fac performanțe la diferite discipline, obțin rezultate excepționale la competiții internaționale, iar infrastructura școlară se îmbunătățește de la un an la altul. Nicio reușită nu ar fi posibilă fără sprijinul profesorilor care se implică zi de zi în actul didactic.

Educatia, alaturi de sanatate trebuie sa reprezinte o prioritate. Faptul ca astazi avem ocazia ca prin intermediul structurii de femei, Organizatia Femeilor Social Democrate, sa premiem o mica parte dintre cei care au iesit la pensie fiind implicati toata viata, in actul educational, ne da posibilitatea sa le aducem felicitari dumnealor pentru toata activitatea pe care au desfasurat-o, in acelasi timp ne dau posibilitatea sa le multumim pentru toate generatiile pe care le-au crescut„, a mentionat Bogdan Cojocaru, Presedinte interimar PSD Iasi.

Una dintre prioritățile social democratilor ramane educația.

Cred ca se da un semnal destul de bun astazi, pentru ca acest eveniment se desfasoara intr-un Iasi academic, un Iasi in care aceasta componenta administrativa si politica se desfasoara pe aceasta componenta importanta pentru viata noastra si anume: educatia„, a spus Cristian Stanciu, Lider Grup PSD in Consiliul Județean Iasi.

În semn de recunoștință și prețuire pentru activitatea de la catedră, 20 de profesori din Iași au primit distincții din partea organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *