“Dăruiește o carte copiilor din mediul rural!”

foto_biblioteca

Organizația Județeană a Femeilor Liberale Iași a lansat la inceputul acestei saptamani campania “Dăruiește o carte copiilor din mediul rural!”, în semn de solidaritate cu toate mamele care locuiesc în mediul rural și doresc o șansă egală la educație pentru copiii lor.

Donațiile se pot face pana pe data de 31 mai la sediul PNL Iași, din Podu Ros, de luni până vineri, între orele 10.00-16.00, precum și în sediile PNL din: Pașcani, Hârlău, Fârgu Frumos și Podu Iloaiei, urmând ca în perioada 1-10 iunie cărțile colectate să fie repartizate mai multor biblioteci școlare și comunale din județ.

“Acum, în Anul Centenarului Marii Uniri invităm ieșenii să se alăture demersului nostru de a îmbogăți fondul de carte al bibliotecilor școlare din mediul rural, precum și al celor comunale. Lectura individuală este esențială pentru dezvoltarea personală, iar accesul la cultură și cunoaștere ar trebui să fie egal pentru toți. Copiii reprezintă viitorul nostru, dar acest viitor depinde foarte mult de calitatea educației oferită tinerei generații”, a precizat Maria Cabalău, președinte al Organizației Județene de Femei a PNL Iași.

Finalul campaniei va fi marcat de un eveniment cultural care va reuni personalități ce vor susține alocuțiuni despre importanța lecturii în rândul copiilor, iar donatorii de carte vor primi câte o diplomă în semn de mulțumire și apreciere pentru implicare în viața comunității.