Dar din dar pentru George!

george

Romanii sunt cei mai saraci din Uniunea Europeana! Conform statisticilor, 10% din populatie trebuie sa supravietuiasca cu mai putin de 5 euro pe zi. Lunar sunt nevoiti sa se descurce cu 650 de lei. Copiii Romanei sunt de asemenea, cei mai predispusi la saracie, in special cei care se dezvolta in mediul rural. Desi nu sunt majori, unii aduc bani in casa pentru a-si intretine familia.

George are doar 17 ani si vinde legume in fata unei pizzerii din Iasi pentru a rotunji veniturile din casa. Cumpara verdeturi din piata si le vinde pe scarile din fata pizzeriei la diferite preturi. Lucreaza de la varsta de 12 ani si pe langa mancare, se ocupa si cu achizitionarea medicamentelor necesare tatalui sau.

George, elev 17 ani: „Pai, ma duceam la autobuz ca sa ma duc in piata sa iau produsele si dupa sa ma duc acolo sa le dau mai departe. Am vândut produse, morcov, ardei, salata”.

S-a imprietenit cu pietarii si cumpara mai multe legume la pret special. In locul unde vinde de 9 ani, oamenii il cunosc si are de ceva timp clienti fideli.

Inainte pe jos, dupa cu autobuzul, cand aveam bani. Acum am o bicicleta, in ultimul timp am mers cu bicicleta”, a spus George când a fost întrebat cu ce ajungea în piață.

Zambetul de pe fata lui George, ascunde multe neajunsuriLocuieste intr-o  casa cu doua camere din satul Cornesti din comuna Miroslava.

Casa este de-a dreptul in ruine, ploua in interior, iar vremea potrivnica le poate darama cu totul peretii.

In timpul in care nu este la scoala sau nu vinde legume pe scarile pizzeriei, face si voluntariat la Asociatia Grupul Zambetul Nostru. Asociatia vrea acum sa adune bani sa ii renoveze locuinta celui care vine benevol sa ii ajute pe altii.

Ciprian Mihalcea – director general Asociatia Grupul Zambetul Nostru: „Este o suma imensa care trebuie stransa. Schimbate geamurile, turnata sapa si tot ce mai are nevoie George. Valoare este undeva la 5000 de euro, tot ce trebuie acolo la George pus. George chiar merita sprijinit”.

Cei care doresc sa vina in sprijinul lui George, pot dona in contul asociatiei care se ocupa de refacerea casei. De asemenea, pot lua legatura cu Ciprian Mihalcea direct pe pagina de facebook.

RO26BTRLEURCRT0371769801

RO76BTRLRONCRT0371769801

Banca Transilvania

Filiala Iasi

Asociatia Grupul Zambetul Nostru