Daniel Pancu, prezentat oficial la Iași: “Ieșeni pentru Poli”

Sharing is caring!

Politehnica Iași și-a prezentat ieri noul antrenor, in cadrul unei conferințe de presa susținută la stadionul Emil Alexandrescu.

Primul care a luat cuvântul a fost șeful executivului iesean. “Chiar dacă e o perioadă tulbure, Poli capătă identitate. Daniel a făcut mari eforturi pentru a veni în Copou. Ca şi mine, a renunţat la o situaţie stabilă, bună financiar şi a ales cu sufletul să vină la Iaşi, unde e o situaţie grea spre foarte grea. E cel mai bun produs al fotbalului ieşean, un om care a ajutat Poli când nici maiouri la antrenamente nu aveam, cu bani, echipament şi alte materiale. A demonstrat în repetate rânduri că iubeşte Iaşul.Vă mai spun că factorul decisiv în rămânerea mea la club a fost atitudinea lui Daniel, căruia nu i-am ascuns situaţia actuală.

Pancu și-a început discursul emoționat, cerându-și scuze și in fata suporterilor pentru faptul ca a jucat la Vaslui. “Eu am fost iubit de suporteri, am nevoie şi aici de susţinere. Din 1996, când am plecat de la Poli, mi-am dorit să mă întorc la Iaşi, oraş pe care cred că l-am reprezentat cu cinste peste tot. În două rânduri, planurile mele nu au coincis cu cele ale şefilor de atunci ai Iaşului… A apărut varianta Vaslui, pe care nu am considerat-o niciodată o rivală a Iaşului. Nu are cum, oraşul e cât un cartier al Iaşului, După ce am mers acolo, în ultimii ani mi s-au întâmplat multe lucruri urâte în Copou. Nu înţelegeam de ce… M-a durut, dar nu am răspuns cu niciun deget. Dacă totuşi unii ultraşi consideră că am greşit cu episodul Vaslui, îmi cer scuze, dar, repet, nu am considerat că Vasluiul poate rivaliza cu Iaşul. Iar din respect pentru ieşeni nu mă voi mai referi cât antrenez aici nici la Rapid, de unde am plecat pentru că îmi doream să antrenez, nu să fiu preşedinte”.

shares